Vietnamese loempia's met kip zijn een feest om te eten. Heerlijk knapperig met een sappige vulling van kip, dunne noedels en wortel. Uiteraard op smaak gebracht met smaken die kenmerkend zijn voor de Vietnamese keuken. Vulling maken, af laten koelen, vullen, rollen en bakken maar! Heerlijke verse loempia's, klaar om te dippen in je favoriete saus. Ga je voor pittige hot sauce, zoete chili of laat je ze lekker neutraal?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal je loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bedek ze met een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
Meng eventueel alvast je kipgehakt met de sojasaus, knoflook, rijstazijn, witte peper, zout en suiker zodat dit kan marineren.
Bereid de rijst vermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Spoel na met koud water en knip in korte stukjes van ongeveer 2 à 3 centimeter.
Bak de kip gaar en voeg de lente ui en wortel toe. Bak dit een minuut mee. Proef even en breng eventueel extra op smaak met witte peper en zout. Haal van de warmtebron en schep de vermicelli er doorheen. Schep in een grote zeef en laat even uitlekken (anders krijg je natte, sompige loempia's).
Rol de loempia's op de manier die jij het handigst vindt. Dit zijn twee voorbeelden:1:
2:
Plak de loempia's dicht met water, ei of zoals ik het doe, met een mengsel van maizena met koud water.