Asperges met labneh, granaatappel, hazelnoot, munt en sumak
Niet bepaald traditioneel, maar witte asperges met labneh, granaatappel, hazelnoot, munt en sumak is een heerlijk lente gerecht Een totaal andere manier van asperges bereiden dan je moeder of oma, maar zeker niet minder lekker. Probeer eens wat anders dan de geijkte asperges met Hollandaisesaus of aspergesoep!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Dit stuk is vaak verhout en taai. Laat eventueel de asperges 30 minuten in koud water weken, zodat ze makkelijker te schillen zijn.
Gebruik een asperge schiller of een dunschiller om de asperges te schillen. Begin ongeveer 2 cm onder de kop. De kop schil je dus niet.
Breng de asperges in water met een snufje zout aan de kook en kook 5 minuten. Plaats de deksel op de pan en laat ze zo nog 10 minuten nagaren in het warme water.
Meng de yoghurt met een snufje zout en gemalen komijn.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof met een mes.
Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
Verdeel de yoghurt over een de borden en leg daar de asperges op. Besprenkel dit met de granaatappelpitjes, hazelnoten en munt. Maak het af met een beetje sumak.
Notities
De daadwerkelijk porties zijn groter dan wat je op de foto ziet. Je kunt er makkelijk met ze tweeën van eten of maak er voor vier personen een voorafje van.