Met dit recept voor Instant Pot Soto Ayam maak je de klassieke Indonesische soep in slechts een fractie van de tijd. Stel de pot in op 22 minuten en jij hebt je handen vrij om wat anders te gaan doen. Het resultaat? Rijke, goudkleurige bouillon met kip en aangekleed met de toppings die jij lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat knapperige taugé, een gekookt eitje en natuurlijk een goede schep rijst?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de ui, knoflook en gember en snijd grof in stukken. Vermaal in de mixer of Nutribullet met een klein beetje olie en een goede snuf zout. Voeg de kruiden niet al toe, de kans is dan namelijk groot dat je mixer verkleurt door kurkuma!
Schenk een beetje olie in de pot en selecteer de SAUTE functie. Fruit hierin je gemalen uienpapje, samen met de gemalen koriander, kurkuma en gemalen komijn.
CANCEL de SAUTE functie. Voeg alle overige ingrediënten toe (maar niet de toppings!). Het citroengras kun je in een knoop leggen. Daarmee kneus je het meteen en kun je het er straks makkelijk uit vissen.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 22 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geven we het nog minimaal 10 minuten een NR en daarna kan je de pot een QR geven of een volledige NR.Lees hier het verschil tussen een QR en een NR
Haal de soep door een zeef. Haal de kip eruit en pluk deze. Deze mag terug in de bouillon.
Serveer de soep met de door jouw gekozen toppings!