Thaise kipsaté is een van de iconische street food gerechten uit de Thaise keuken. Je kunt het niet alleen overal kopen in dit Aziatische land, je kunt het ook vaak ruiken, aangezien het overal op straat wordt bereid. Hete kolengrillen, met daarop vaak honderd kleine spiesjes saté. Prachtig goudgeel door de kurkuma en heerlijk mals.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de knoflook grof en plaats in een vijzel of keukenmachine. Verwijder het kontjes en de hardste buitenbladeren van de citroengras en snijd fijn. Doe hetzelfde met de gember. Stamp of maal dit tot een pasta.
2 tenen knoflook, 1 stengel citroengras, 2 cm gember
Voeg de kokosmelk, komijn, kurkuma, witte peper, suiker en zout toe en roer goed door.
Snijd de kip in kleine stukjes en meng deze door de marinade heen. Laat dit marineren, een paar uur of zelfs een nachtje is heerlijk, maar met 10 minuten heb je ook al flink effect.
350-400 gr kippendijen
Spies de stukjes kip op je stokjes en grill deze goudbruin op de BBQ, op de grill (of in de grillpan) of, als je dat allemaal niet hebt, in een koekenpan; dat werkt ook prima.
Serveer de Thaise kipsaté net zoals in Thailand met ajat (recept daarvoor staat boven dit recept) en bijvoorbeeld papaya salade, Thai Fried Rice, of gewoon als onderdeel van een BBQ avond.