Pesto is heerlijk en de allerlekkerste pesto maak je zelf. Dat klinkt misschien ingewikkeld en veel werk, maar dat is het absoluut niet. In tegendeel zelfs, het is zo makkelijk om het zelf te maken, dat je je afvraagt waarom mensen het nog kopen. Het is heerlijk bij bijvoorbeeld pasta, brood, salades, pizza en carpaccio, maar je kan zelf waarschijnlijk nog veel meer lekkere combinaties bedenken. Het is niet voor niets een van de populairste sauzen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan, totdat ze goudbruin zijn geworden.
100 gr pijnboompitjes
Doe de pijnboompitjes samen met de basilicum, het knoflookteentje, citroensap en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine, blender of in een vijzel
1 plantje basilicum, 100 gr pijnboompitjes, 1 teentje knoflook, sap van een kwart citroen, 60 gr Parmezaanse kaas
Mix (of stamp) het tot je een mooie, groene massa krijgt.
Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, totdat je pesto de gewenste smeuïgheid heeft bereikt. Ik kom meestal uit op twee eetlepels olijfolie. Eventueel kun je de pesto nog op smaak brengen met wat zout en peper, maar meestal is dat niet meer nodig.