Courgette pasta pesto met kip. Deze versie van pasta pesto is, naast lekker, koolhydraatarm, bevat extra veel groente en is makkelijk te maken in 20 minuten. Een win-win situatie lijkt mij!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Besprenkel beide kanten van je kip met de Al-Andalus kruiden. Bevat je kruidenmix geen zout, dan kun je een snufje zout toevoegen.
2 kipfilets, Al-Andalus kruiden
Bak de kipfilet met een beetje olie in koekenpan mooi goudbruin en gaar. Dit zal ongeveer 10 -15 minuten in beslag nemen.
zout
Ondertussen maken we met behulp van de spiraalsnijder slierten pasta van de courgettes.
2 courgettes
Als je zelf je pesto maakt, wat natuurlijk het lekkerste is en niet veel meer werk is dan alles in de keukenmachine te doen, dan maak je die nu.
2 eetlepels pesto
Bak de courgette pasta met een kleine beetje olie in een koekenpan, totdat deze net aan zacht begint te worden; 1 à 2 minuten, afhankelijk van hoe dik je courgette pasta is. Roer de pesto er doorheen en gebruik eventueel een scheutje room om het was losser te maken. Proef en breng op smaak met zout & peper.
Serveer de courgette pasta met de kip en je bent klaar om te genieten van een heerlijke gezonde maaltijd. Optioneel voeg je nog wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe.