Instant Pot hachee is al het lekkere van hachee, maar dan een stuk sneller. Heerlijk zacht gestoofd rundvlees, met lekker veel uien en een dikke saus. Met de Instant Pot tover je dit recept van een tijdrovend weekendrecept om naar een doordeweekse maaltijd.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd je vlees grof in stukken. Dep droog met wat keukenrol en bestrooi ruim met zout.
Verwijder de schil van de uien en snijd in halve ringen.
Verwarm de Instant Pot (SAUTE op hoog) of een aparte koekenpan (vaak wat groter en daardoor makkelijker) met olie. Bak hierin alle stukken vlees, tot ze aan de buitenkant mooi bruin zijn. Dit kan dus best op hoog vuur. Als de pan te droog wordt, kun je wat extra olie toevoegen. Het bruinen van het vlees geeft uiteindelijk veel smaak aan het gerecht.
Haal het vlees uit de pot of pan en bak hier nu de uien zacht in. Eventueel met een klontje boter, maar olie werkt ook.
Plaats alle ingrediënten (vlees, uien, bouillon, water, azijn, kruidnagels) in de Instant Pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 25 minuten.
Laat de druk op de pan na de 25 minuten nog 12 minuten vanzelf afbouwen en haal daarna handmatig de rest van de druk eraf door het ventiel voorzichtig te openen.
Roer de appelstroop en je bloem-water papje er doorheen. Selecteer de saute functie door eerst op CANCEL en daarna op SAUTE te duwen. Verwarm al roerend tot je hachee de juiste dikte heeft bereikt. De hacheesaus wordt nog iets dikker wanneer het wat afkoelt.