Zelf rendang boemboe maken is heel eenvoudig. Alle ingrediënten bij elkaar verzamelen, grof snijden en stampen maar. Een paar minuten later is je zelfgemaakte kruidenpasta klaar. Maak er de bekende rundvlees rendang mee of ga voor een snellere kippendijen- of zelfs aardappel rendang!
1-6rawit chili (naar smaak, mag zeker minder en je kunt ze ook weg laten)
1duim stukgember
2duim stukgalangal (laos)
2theelepelsgemalen komijn
1.5theelepelkurkuma
1theelepelgemalen korianderzaad
2theelepelspalmsuiker
0.5theelepelkaneelpoeder
6-8kaffir lime blaadjes
8-10kemiri noten (ook wel candle nuts, te vervangen door macadamia’s)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Met de vijzel
Sterke spierballen en wat tijd? Gebruik dan de vijzel voor een meer authentieke bereiding! Snijd alle ingrediënten voor de rendang boemboe grof en vijzel deze tot een kruidenpasta. De droge kruiden mix ik zelf aan het einde doorheen.
Met de keukenmachine en vijzel
Snijd alle kruiden voor de rendang boemboe grof en maal samen in een mixer tot een papje. Schep vervolgens in de vijzel en stamp dit nog even goed. De droge kruiden mix ik er zelf aan het einde doorheen, om te zorgen dat mijn keukenmachine niet geel kleurt.
Alleen de keukenmachine
Snijd alle kruiden voor de rendang boemboe grof en maal samen in een mixer tot een papje. Voeg eventueel een scheutje olie toe als het niet lekker loopt. De droge kruiden mix ik er zelf aan het einde doorheen, om te zorgen dat mijn keukenmachine niet geel kleurt.