De combinatie van luchtige bananencake met zoete dulce de leche en roomkaas is hemels. Helemaal optioneel (maar wel ontzettend lekker): maak het af met wat gehakte pinda's! Of je hem nou vierkant of rond bakt, iedereen zal genieten van deze heerlijke cake!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet je vorm licht in en bedek eventueel met bakpapier.
Prak de banaan en meng dit met een eetlepel citroensap. Zet opzij.
Klop met een elektrische mixer de suiker met de boter luchtig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix dit romig en luchtig.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix kort door. Giet beetje bij beetje melk toe, mix samen. Voeg als laatst het banaan-mengsel toe, mix dit tot een glad beslag.
Giet in je vorm en bak in 45-60 minuten goudbruin een gaar. Een prikker moet er schoon uitkomen. Gaat je cake wat hard, maar is 'ie nog niet gaar? Dek hem dan af met een bakpapiertje.
Laat de cake 10 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat goed afkoelen op een koelrek.
Roer de roomkaas los en verdeel deze over de afgekoelde taart. Versier met stukjes banaan, dulce de leche en gehakte pinda's.
Notities
De dulce de leche trekt een beetje in de roomkaas als deze langer staat. Wil je het dus van tevoren maken, dan wordt het mooier als je dulce de leche en de stukjes banaan pas vlak voor het serveren op de taart doet!