Instant Pot dulce de leche is een makkelijke en relatief snelle manier om de heerlijke zijdezachte karamelsaus te maken, die razend populair is in Zuid-Amerika. Geen uren koken in een pan, maar slechts 40 minuten onder druk!
0.5theelepelbaking soda(geen baking powder of baking)
2eetlepelswater
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Vul de pot met 250 ml water.
Giet de gecondenseerde melk in je rvs schaal. Meng de baking soda met twee eetlepels water en roer goed door. Roer vervolgens door de gecondenseerde melk heen.
Plaats de rvs schaal in de Instant Pot, ja, direct op de bodem. Sluit de pot en controleer of je ventiel dicht staat.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 45 minuten. Laat het minimaal 6 minuten staan voor je het ventiel opent en de druk van de pan haalt. Je kunt het ook helemaal op eigen tempo leeg laten lopen (dit heet een Natural Release, NR).
Zet de KEEP WARM uit en laat de saus afkoelen, tot je deze veilig uit de pot kan halen.
Pureer de saus met een staafmixer of Nutribullet glad.
Auteur: Mariska
Cost: 2
Gang: sweet
Keuken: latijns amerika
Trefwoord: dulce de leche, Instant Pot, karamel, zoet