Kippendijen rendang is een heerlijk smaakvol, Indonesisch stoofgerecht met kokosmelk. 'Ajam rendang' is sneller en eenvoudiger te maken dan de bekendere rundvlees rendang, maar zeker niet minder smaakvol.
Porties 4
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Kookgerei
Stoof of hapjespan
Ingrediënten
6kippendijen
3-4eetlepelsrendang boemboe(zelf maken is het lekkerst! zie link)
olie om in te bakkenneutrale olie, zoals zonnebloemolie of rijstolie. Kies niet voor olijfolie.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kippendijen in repen en bestrooi met een goede snuf zout. Mocht je kant-en-klare boemboe gebruiken, controleer dan eerst de verpakking of het niet al bomvol zout zit.
Verwarm 2 eetlepels olie in je pan en fruit hier je boemboe in aan, zo'n 7-8 minuten.
Voeg de kip toe en bak dit al scheppend aan alle kanten bruin, of in ieder geval tot je geen rauwe kip meer ziet.
Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en palmsuiker toe en roer goed door.
Kneus de citroengras stengels met de achterkant van een mes. Maak er een knoop van en voeg toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen tot de kip heerlijk gaar is en de saus ingedikt, ongeveer 40-45 minuten zonder deksel. Mocht het te droog worden, voeg dan wat extra kokosmelk toe. Kip gaar maar je saus nog veel te dun? Zet de pan dan wat hoger, terwijl je er bij blijft en goed roert.
Roer tot slot de santen er doorheen. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout of suiker.