Deze koolhydraatarme shoarma salade is een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Al het lekkers van shoarma, maar dan met een stuk minder koolhydraten. Of je nou gaat voor magere reepjes kipfilet of lekkere sappige kippendijen: deze salade is sowieso een succes!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met de shoarmakruiden naar smaak. Voeg een klein scheutje olie toe en een snuf zout (mits je kruiden zoutvrij zijn) en roer goed door. Laat 5 minuten intrekken.
2 stuks kipfilet, 2 eetlepels shoarmakruiden
Bak de kipfilet op midden hoog vuur goudbruin en gaar (ongeveer 7 minuten, afhankelijk van hoe klein je reepjes zijn). Laat 5 minuutjes rusten en iets afkoelen, voordat je de kip op je salade schept. Je wilt niet dat je salade meteen verlept door de warmte natuurlijk,
Meng de ijsberg sla met een klein scheutje olie (het heeft niet veel nodig) en de sap van een halve citroen. Meng goed door.
1 scheutje extra virgin olijfolie
Was en snijd al je groenten en voeg toe aan je salade.