Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven zijn heerlijke romige snacks, met een lekkere bite. Lekker hartig en eenvoudig te maken. Perfect als snack of als onderdeel van een koolhydraatarme borrelplank.
Porties 12stukes
Voorbereidingstijd 15min
Bereidingstijd 10min
Totale tijd 25min
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
6stuksjalapeño(vers)
200grroomkaas
1teentjeknoflook
3eetlepelsgeraspte kaas(neemt niet zo nauw)
1snufzwarte peper
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden Celsius, ik gebruik de hete lucht instelling. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Pers een teentje knoflook uit en meng deze met de roomkaas en 2 eetlepels geraspte kaas. Breng op smaak met wat zwarte peper.
Snijd de jalapeño's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Zijn de pepers erg pittig, dan kun je ook de zaadlijsten verwijderen om ze wat minder pittig te maken. Handschoenen zijn fijn om te gebruiken.
Vul de jalapeño's royaal met het roomkaasmengel, plaats ze op de bakplaat en besprenkel met de overige kaas. Bak ze in het midden van de oven tot de kaas kleur heeft en de jalapeño's zachter zijn, ongeveer 10 minuten.