Caesar salad met kippendijen en homemade dressing is één van mijn favoriete salades. Een feest om te eten met alle smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd. De caesar salad is wat mij betreft echt de keizer onder de salades. Knapperig, fris, hartig: deze salade heeft het allemaal.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De dressing
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en mix met een keukenmachine, staafmixer of Nutribullet tot een saus. Gebruik water om de saus te verdunnen. Proef en pas de smaak naar wens aan met wat extra citroensap. Zet opzij en laat intrekken, terwijl we de rest van de salade maken.
De salade
Snijd de kippendijen in dunne repen. Bestrooi met zout, peper en knoflookpoeder. Bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin en gaar.
Bak ondertussen het spek knapperig en kook je ei. Het lekkerste wordt het spek in de oven (200 graden Celsius hete lucht + grill werkt het beste voor mijn oven), maar als ik geen zin heb om de oven aan te slingeren, bak ik het gewoon in de koekenpan.
Was de groente en sla en snijd fijn. Hele blaadjes romaine sla zien er mooi uit, maar om eerlijk te zijn eet het niet zo makkelijk.
Snijd of schaaf je Parmezaan grof in plakjes. Het is lekker als je nog stukjes tegenkomt in je salade. Super fijn raspen of kant-en-klare Parmezaanpoeder werkt niet zo goed bij dit recept.
Meng de sla met je dressing. Verdeel over borden en top af met al je toppings!