Babi Ketjap moet normaal gesproken heel lang opstaan en je moet goed opletten dat het niet aanbrandt. Met dit Instant Pot recept maak je heel simpel een snelle Babi Ketjap, die ook nog eens ontzettend lekker is.
1eetlepelgembersiroop(haal je uit het potje met stemgember)
1eetlepelappelazijn
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Snijd de stemgember fijn, je kunt deze ook makkelijk door de knoflook pers halen.
Selecteer de SAUTE optie, verwarm een eetlepel olie en fruit hier je fijn gesnipperde ui in.
Snijd ondertussen de speklappen in reepjes van ongeveer een duim dik. Plaats de spekreepjes en alle andere ingrediënten in de Instant Pot.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 20 minuten.
Wacht vervolgens minimaal 15 minuten tot je de druk van de pot haalt.
Haal de deksel van de pan en roer goed door. Selecteer de SAUTE optie van je Instant Pot en laat de saus lekker inkoken, tot hij de juiste plakkerige dikte heeft bereikt!