Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Was de groente en snijd deze ook fijn. Niet te fijn, want dan verdwijnt het in de soep; een beetje structuur is wel zo lekker!
Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hierin de knoflook, ui en prei.
Voeg de tijm, peen, selderij, kip en bouillon toe en roer goed door. CANCEL de saute stand.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 20 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, zet je het ventiel (voorzichtig!) open en wacht je tot de druk er vanaf is. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en pluk vervolgens de kip van de botjes. Roer de stukjes kip weer door de soep.
Proef en voeg eventueel wat water toe als je bouillon te sterk is.
Notities
Zelf laat ik het hierbij voor mijn kippensoep, maar mocht je graag vermicelli in je soep eten, volg dan nog de volgende stap:Selecteer weer de SAUTE optie. Zodra de soep kookt, voeg je de vermicelli toe. Kook totdat deze gaar is (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking).Eet smakelijk!