Instant Pot Zuurkool stamppot is helemaal niet zo'n gek idee. Alles in de pot en je hebt er geen om kijken meer naar. Je kunt het zelfs van tevoren klaar zetten. Dit recept is voor twee tot drie personen, maar je maakt in dezelfde tijd ook voor een groter gezelschap. Je bent alleen iets meer tijd kwijt met het schillen van de aardappelen.
Voeg water of bouillon toe. Zelf vind ik het altijd lekker om een aantal peperkorrels, kruidnagels en jeneverbessen toe te voegen; deze geven het gerecht net even wat meer diepte en smaak.
150 ml water of bouillon, peperkorrels, kruidnagels en jeneverbessen
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 7 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, gaan we voor een Quick Release en zetten we meteen het ventiel open. Open de pot zodra de druk er helemaal af is en haal met een tang (want heet!) het blok spek eruit. Snijd het spek in stukjes. Plaats terug in de pot, samen met een klont boter.
Stamp alles door elkaar met een klontje boter en klaar is je zuurkool stamppot!
1 klont boter
Notities
Wil je een grotere hoeveelheid maken, houdt dan gewoon dezelfde tijd en dezelfde hoeveelheid water aan!