Kip Biriyani uit de Instant Pot - super snel klaar!
Kip Biriyani uit de Instant Pot is het bekende Indiase rijstgerecht (ook wel kip biryani of biriani genoemd), maar dan bereid onder hogedruk. Hoewel het een makkelijk gerecht is om te maken, zorgt de combinatie van kruiden, de lekkere stukken kip en de kruidige rijst voor een klein spektakel op tafel. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke geur!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kippendijen in repen van ongeveer 0.5 centimeter. Bestrooi de kippendijen met zout en bak deze in een pan met wat ghee of olie aan alle kanten goudbruin (niet gaar, alleen de buitenkant goudbruin).Dit kan ook in de Instant Pot met de SAUTE optie. In een grotere koekenpan gaat dit echter vaak sneller (en naar mijn mening) simpeler en je krijgt makkelijker een mooie bruine kleur. En die bruine kleur zorgt weer voor smaak!
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Rasp de gember en de teentjes knoflook fijn.
Schep de kip uit de pan en bak nu de uien, tot ze lichtbruine randjes beginnen te krijgen. Op het eind mogen de kruiden, knoflook en gember erbij. Bak dit nog een minuut of twee mee.
Snijd de tomaatjes doormidden en voeg deze toe aan de Instant Pot. Nu mogen alle ingrediënten in de pot (behalve de verse kruiden en partjes citroen). Roer goed door en zorg ervoor dat alle rijst onder water staat.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten.
Wacht na afloop nog minimaal 5 minuten en doe daarna een Quick Release.
Afmaken
Rits de blaadjes van de munt van de takjes en snijd deze fijn. Snijd de peterselie fijn. Schep alles door en maak af met de gesneden munt en peterselie. Proef en breng op smaak met zout. Serveer met partjes citroen!