Instant Pot Bloemkoolsoep is de allerlekkerste bloemkoolsoep. Heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep met een lekkere bite van de Parmezaan. Echt een feest om te eten, en met de Instant Pot een feest om te maken. Nee, ik overdrijf niet, het is echt waar! Geloof je het niet? Dan moet je het echt een keer proberen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin een klont boter. Fruit hier vervolgens de ui ongeveer 2-3 minuten in en daarna nog even kort de knoflook.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
Voeg de bloemkool, water en het bouillonblokje toe aan de Instant Pot.
CANCEL de saute stand. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 8 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, gaan we meteen voor een QR (Quick Release). Zet het ventiel open (kijk uit voor de hete stoom!) en maak de pot open als de druk er helemaal vanaf is.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en pureer alles met een staafmixer. Een blender of een NutriBullet werken ook prima, maar met een staafmixer kan alles gewoon in de pan blijven.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en/of zout.
Snipper de peterselie zo fijn mogelijk en rasp de schil van de citroen. Meng dit door elkaar en sprenkel dit eventueel met wat olijfolie over de soep.
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Italiaans, Westers
Trefwoord: bloemkool, Instant Pot, Instant pot soep, kaas, Soep