Instant Pot Pasta Alfredo is een heerlijke rijke en romige pasta. Alsof de combinatie van kaas, room en pasta al niet lekker genoeg is, maken we het feest compleet door het te combineren met Boursin. Slechts 6 minuten op hogedruk!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Selecteer de SAUTE functie op je Instant Pot en smelt de boter in de pot. Voeg een teentje geperste knoflook toe. CANCEL de SAUTE.
Giet bouillon en alle pasta in de pot en zorg dat de pasta goed onder water staat. Niet teveel roeren.
Snijd de kip in kleine blokjes en schep die bovenop de pasta. Je kunt de kip van tevoren aanbakken met een beetje olie in een pan of met de saute functie van de pot, maar om eerlijk te zijn maakt het voor dit recept weinig verschil.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 6 minuten.
Zodra de timer is afgelopen gaan we direct voor een Quick Release. We willen namelijk niet dat de pasta nog verder door gaart. Let op, aan het einde van de release kan er wat vocht mee komen!
Open de deksel van je Instant Pot. Als dit de eerste keer is dat je pasta in de Instant Pot maakt zal je misschien schrikken en denken: "dit is veel te nat!". Geen zorgen, dit komt goed. Roer een paar keer goed door.
Verdeel je Boursin over de pasta, dit gaat makkelijker dan wanneer je de Boursin in een grote klomp erbij gooit, en voeg je boter, room en Parmezaan toe. Roer totdat alles opgelost is en je een heerlijke, dikke en romige saus hebt.
Proef en voeg naar smaak meer room of Parmezaan toe. Maak af met wat vers gemalen peper en je bent klaar om te genieten!