Een preistamppot uit de Instant Pot, die zowel in de zomer, als de winter erg goed smaakt. Een eenvoudig gerecht met pure smaken, die doen denken aan vroeger. Alles in de Instant Pot, 6 minuten op hoge druk en stampen maar! En oh ja, wel eerst de eitjes pellen natuurlijk!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de aardappels, snijd in kleine stukken en spoel goed om met koud water. Doe hetzelfde met de prei.
Giet 250 ml water in je Instant Pot en plaats het stoommandje erin. Verdeel de aardappels onderin het stoommandje, gevolgd door de prei en de eieren. Bestrooi met een snuf zout. Niet mengen of roeren!
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en zet je de timer op 6 minuten.
Ondertussen bakken we de spekjes uit in een koekenpan.
Zodra de timer afgelopen is, gaan we voor een Quick Release en zetten we meteen het ventiel open. Haal voorzichtig het stoommandje eruit.
Laat de eitjes schrikken en pel ze, leg ze terug bij de prei en aardappels. Schep de spekjes erbij.
Stamp alles (aardappels, prei, ei en spekjes) door elkaar met een klontje boter en eventueel wat kookvocht.