Deze Griekse hamburger met feta en komkommer is een heerlijke 'biftekia' burger. Gekruid rundvlees met oregano, peterselie en munt. Neem een hap, sluit je ogen en je hebt even het idee dat je in Griekenland bent!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Pureer een halve ui, samen met een ei, peterselie, gedroogde munt en oregano tot een papje. Meng dit door het gehakt heen met een snuf zout en peper.
Bestrooi je gehakt met een dun laagje paneermeel en kneed door. Voeg eventueel extra paneermeel toe, mocht je gehakt nog niet goed blijven samenhangen.
Vorm burgers en bak deze in olijfolie.
Snijd de rest van de ui in dunne ringen en snijd de komkommer in reepjes of plakken.
Besmeer de burgerbroodjes met een laag knoflooksaus en plaats daarop de Griekse burger, gevolgd door komkommer, een paar ringen rode ui en tot slot heerlijke ziltige feta.
Kapje erop en je bent klaar om te eten!
Notities
Mijn knoflooksaus bestond dit keer uit gelijke delen mayonaise en yoghurt, 1 teentje knoflook, wat vers gemalen zwarte peper en wat fijne rasp van de schil van citroen!