Koolhydraatarme ontbijtkoek is een heerlijk recept als je wilt genieten van een lekkere plak ontbijt koek, maar dan zonder de berg suiker die er normaal gesproken in zit. Het lekkerst is 'ie net uit de oven, met een lik roomboter. Lekker bij het ontbijt of als tussendoortje. Dit recept is naast koolhydraatarm ook keto.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet je bakblik in. Voeg eventueel nog een stuk bakpapier toe, zodat je straks je cake er heel makkelijk uit tilt.
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar, je wilt namelijk niet dat je straks ongemengde bakpoeder of koekkruiden tegenkomt in je ontbijtkoek.
50 gr erythritol, 200 gr amandelmeel , 1,5 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels koekkruiden, 1 sinaasappelrasp, 1 snuf zout
Meng de natte ingrediënten met elkaar. Je hoeft niet te kloppen en te roeren tot alles met elkaar vermengd is.
200 gr Griekse yoghurt, 1 theelepel vanille extract, 3 eieren, 75 gr gesmolten boter
Schep de droge ingrediënten rustig door de natte. Zorg dat alles net gemengd is, maar gebruik geen mixer. Giet in je cakevorm.
Plaats in het midden van de oven en bak in 40 tot 55 minuten goudbruin.
Laat 5 minuten afkoelen, voordat je de ontbijtkoek uit zijn vorm haalt en verder laat afkoelen op een rek!
Notities
In plaats van erythritol kun je ook Sukrin Gold gebruiken. Dit heeft meer een bruine suikersmaak, het is wel een stukje duurder.