Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige kikkererwten snack
Met deze super knapperige kikkererwten heb je een heerlijke, verantwoorde snack in huis. Kraak en smaak: deze kikkererwten hebben het allebei. De perfecte gezonde snack, want zeg nou zelf: iedereen heeft wel eens trek in een snack, toch?
Porties
4
porties
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Kookgerei
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
kikkererwten
1 klein blikje
1
theelepel
olie
1
snuf
zout
1
theelepel
kruidenmix
zie notitie
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius op de hete lucht stand en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
Spoel de kikkererwten om en laat uitlekken in een zeef. Verdeel over de bakplaat.
Bak in 20 - 30 minuten knapperig. Schud af en toe met de plaat, zodat de erwten omrollen.
Doe de kikkererwten in een kom met de olie, zout en kruiden naar keuze. Schud zodat alles bedekt is en plaats terug in de oven.
Bak nog 5 à 10 minuten en haal uit de oven. Laat niet te lang op de hete plaat liggen, anders roosteren je kikkererwten door.
Notities
Je kunt alle kanten op, maar deze combinaties vind ik zelf lekker:
Knoflookpoeder, paprikapoeder en gemalen komijn
Chaat masala
Kerriepoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder
Amchur en knoflookpoeder
Shoarmakruiden (ja, echt!)
Hindoestaanse masala, knoflookpoeder en cayennepeper
Auteur:
Mariska
Gang:
Snack
Keuken:
Aziatisch, Westers
Trefwoord:
gezond, kikkererwten, snack