Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper je ui en teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes van je kruiden en hak ook deze fijn. Snijd je kippendijen doormidden en vervolgens in reepjes.
Verwarm de boter in je braadpan en fruit je ui en knoflook met een goede snuf zout, tot ze zacht worden. Ongeveer 5 minuten.
Voeg de reepjes kippendij toe en bak deze rondom. Ze hoeven niet bruin te worden, maar wel zo dat je geen rauwe kip meer ziet aan de buitenkant.
Voeg de wijn en kruiden toe en kook op hoog vuur in, tot je nog ongeveer 1/3 van de wijn over hebt. Dit kan even duren.
Als dit geregeld is, voegen we de mosterd toe. Roer goed door en laat 2 minuutjes pruttelen.
Daarna mag de room erbij. Laat dit lekker zacht pruttelen, tot de kip zacht is en de saus de voor jou gewenste dikte heeft.
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra mosterd.