Deze heerlijke honingkip combineert hartige en sappige stukjes kip met een zoete en plakkerige honingsaus. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet? Kippendijen of toch liever kipfilet, allebei zijn goed te gebruiken in dit recept!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kippendijen in dunne reepjes of blokjes. Kluts een ei los met de sojasaus en laat de kip hier even in marineren, terwijl we de honingsaus maken.
Doe alle ingrediënten voor de honingsaus in een steelpan en roer goed door. Laat zacht pruttelen, tot het een mooie stroperige saus is. Proef voorzichtig (heet!) en pas de smaak aan waar nodig. Voeg eventueel een snufje zout toe en zet apart.
Verwarm ondertussen de olie. Zodra je een houten steel (van bijvoorbeeld een chopstick of een pollepel) in de pan steekt en je kleine bubbeltjes ziet, is de olie op temperatuur.
Meng de maizena door het mengel van kip, ei en soja. Goed roeren zodat je geen witte klonten meer ziet.
Bak de kip in batches licht goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten en laat op een rek afkoelen en uitlekken.
Doe de kip in een schaal en giet de honingsaus erbij. Schud en schep om, tot alles bedekt is met de saus. Maak eventueel af met lente ui en sesamzaadjes
Notities
*Hoewel deze honingkip is ontzettend kidsproof, ze zullen smullen van de heerlijke licht zoete kip, is het wel opletten met de honing voor kindjes onder de 12 maanden. Door dat er (hoewel minieme) kans is dat op botulisme in honing wordt het gebruik onder de 1 jaar afgeraden.