Deze heerlijke Sriracha honing-boter kip combineert hartige en sappige stukjes kip met een heerlijk zoete en plakkerige honing-botersaus met een vleugje pit. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kluts een ei los met de sojasaus en laat de kip hier even in marineren, terwijl we de saus maken.
Doe alle ingrediënten voor de honing-boter saus in een steelpan en roer goed door. Laat zacht pruttelen, tot het een mooie, stroperige saus is. Proef voorzichtig en pas de smaak aan waar nodig, met bijvoorbeeld extra Sriracha. Voeg eventueel een snufje zout toe en zet apart.
Verwarm ondertussen de olie. Wanneer je een houten steel (van bijvoorbeeld een chopstick of een pollepel) in de pan steekt en je kleine bubbeltjes ziet, is de olie op temperatuur.
Meng de maizena door het mengel met kip, ei en sojasaus. Goed roeren, zodat je geen witte klonten meer ziet.
Bak de kip in batches licht goudbruin en gaar, ongeveer 5-6 minuten en laat op een rek afkoelen en uitlekken.
Doe de kip in een schaal en giet de saus erbij. Schud en schep om, tot alles bedekt is met de saus. Maak eventueel af met lente ui en sesamzaadjes.