Deze bolognesesaus bevat een geheim ingrediënt, eentje die eigenlijk helemaal niet thuis hoort in de Italiaanse keuken. Het maakt de saus alleen zo fantastisch lekker. Niemand zal kunnen raden dat je dit hebt toegevoegd aan je bolognesesaus, maar ze zullen allemaal beamen dat het ontzettend lekker is. Het is helemaal aan jou of je ze het geheim zal verklappen.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm op laag vuur wat olijfolie in een stoof- of hapjespan en fruit hierin je ui, wortel en bleekselderij met een snufje zout; ongeveer 10 minuten. Wanneer alles mooi zacht en glazig is voegen we de tomatenpuree toe en fruiten we deze ook een minuut of 2 mee.
Ondertussen verwarmen we olie in een koekenpan en laten dit goed heet worden. Bak hierin het vlees mooi bruin. Eventueel in delen, als je pan niet zo heel groot is (zie notitie waarom). Schep je bruin gebakken gehakt bij de groente in de stoofpan. Schraap de koekenpan goed schoon en voeg dat ook toe aan de stoofpan.
Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Breng zachtjes aan de kook en laat dit (zonder deksel) sudderen, ongeveer 2,5 uur, zodat alle smaak zich goed met elkaar vermengen.
Roer elke 30 minuten door en voeg eventueel water toe als het te droog wordt.