Paddenstoelen pasta met room is al een ontzettend lekker gerecht, maar met een paar tips maak je deze pasta helemaal fantastisch en ook nog eens razendsnel klaar. Dit recept is ook heel makkelijk lactosevrij en vegan te maken!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Breng water aan de kook met een goede hoeveelheid zout en kook de pasta 'al dente'. We gaan de pasta nog verwarmen met de saus, dus je wilt het niet te gaar hebben. Gooi het pastawater niet weg, dit hebben we nodig!
Snipper je ui en peterselie fijn. Plet een teen knoflook met de zijkant van je mes. Verwijder het schilletje wel.
Smelt de boter in de pan. Bak je paddenstoelen en zodra ze bruin worden mag de ui, knoflook en 1/3 van de peterselie erbij, samen met een snufje zout.
Voeg na 2-3 minuten de pijnboompitten toe. Die kun je gewoon mee bakken.
Voeg 3 minuten voordat je pasta klaar is de helft van de room toe aan je paddenstoelen. Laat het al roerend een beetje inkoken. Breng op smaak met peper. Zodra je pasta klaar is, gaat de rest van de room erbij.
Zodra de pasta al dente is, schep je met een tang de pasta zo vanuit het pastawater in je pan met paddenstoelen. Maak je geen zorgen om het aanhangende pastawater, dit heb je juist nodig! Het pastawater bevat zetmeel en helpt een mooie saus vormen.
Schep goed door. Te droog? Schep er dan wat extra pastawater bij.
Maak af met vers geraspte citroenschil en de rest van de peterselie.