Instant Pot uiensoep is veel sneller klaar dan je gewend bent van een klassieke Franse uiensoep. Met slechts 3 minuten op hoge druk heb je een heerlijke soep. Eet hem zo, of maak hem af door er in de oven een broodje met kaas op te grillen De vraag is alleen: warmt je oven snel genoeg op?
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 10min
3min
Equipment
Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan
Ingrediënten
750gruien
2teentjesknoflook
50grboter
600mlbouillonrundvlees
1theelepelgedroogde tijm
1theelepelworcestersaus
zout, peper en olijfolie
Instructies
Pel de uien, verwijder de kop en kont en snijd in dunne ringen. Dit gaat heel makkelijk met een mandoline.
Smelt de boter, samen met een scheut olie, met behulp van de SAUTE functie. Roer de uien er goed doorheen en laat even fruiten.
Voeg tijm, worcestersaus en bouillon toe en roer goed door.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 3 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen voor een Quick Release gaan, maar met soep wacht ik liever een aantal minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Soep, uien