Roomboter Kerstkransjes met amandelschaafsel zijn dé ultieme kerstkoekjes. Ze zijn rond, knapperig en heerlijk zoet. Kerstkransjes mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Voeg alle ingrediënten voor het koekjesdeeg bij elkaar en kneed goed door, tot een samenhangend geheel. Verpak in plasticfolie en laat minimaal een uur rusten.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bedek je bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0.5 cm. Is het deeg te hard geworden? Kneed het dan kort door. Zorg er wel voor dat het deeg niet te warm wordt (let dus op dat je niet te dichtbij de warme oven werkt, of bovenop een draaiende vaatwasser).
Steek de kransjes uit. Je hebt hier speciale Kerstkransjes-vormpjes voor, maar je kunt ook gewoon (net als ik) twee losse vormpjes gebruiken. Ik gebruik zelf een bloem en een stalen rietje.
Smeer in met los geklopt ei en besprenkel met amandelschaafsel.
Bak de Kerstkransjes in 12 tot 15 minuten goudbruin, in het midden van de oven. Laat goed afkoelen op een rek, voordat je er in bijt!