Feestelijke recepten hoeven echt niet allemaal ingewikkelde, dure of moeilijk te verkrijgen ingrediënten te bevatten. Dat bewijst deze Kip Wellington met kruidenkaas wel! Kip, bladerdeeg, ham, kruidenkaas en wat simpele kruiden is alles wat je nodig hebt!
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Oven 25 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Kookgerei
Plasticfolie
Oven
Ingrediënten
4flinkeKippendijen
16plakkenseranoham(of rookvlees)
1pakjeBoursinof jouw favoriete kruidenkaas
2rollenbladerdeegvers
Marinade
1eetlepelsojasaus
1theelepelpaprikapoeder
0.5theelepelazijnbv. witte wijnazijn
0.25theelepelWorcestershire sauce
0.5theelepelhoningagave of dadelstroop mag ook
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de kippendijen hierin marineren. Minimaal 15 minuten, maar het liefst nog de hele nacht.
Neem een ruim stuk plasticfolie en bedek deze met vier plakjes ham. Zorg dat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Verdeel hier 1/4 van het pakje Boursin over, laat de randjes vrij.
Plaats een gemarineerd kippendijtje in het midden en rol dit op met behulp van de plasticfolie. Laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.
Rol je bladerdeeg uit, haal de de kip uit het plastic en leg deze op het bladerdeeg. Bedek alles goed met het deeg en snijd overtollig deeg weg. Knijp de uiteinden goed samen en rol strak op in plasticfolie. Leg weer 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Haal je wellingtons uit de koelkast en smeer ze in met een losgeklopte eidooier. Trek er eventueel met een mes een patroon in, maar let op dat je geen gat in het deeg maakt!
Bak de Kip Wellington in 25 tot 30 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is. Laat het daarna zeker 5 tot 10 minuten rusten, voordat je ze aansnijdt.