Homemade kaaskroketten met oude kaas zijn smeuïg, smaakvol en zitten bomvol kaas. Beter dan een kaassoufflé!
Porties 16stuks
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediënten
De vulling
30grboter
80grbloem
250mlmelkvoorkeur voor volle melk
0.5blokjegroenten bouillontot gruis vermalen
1eidooier
10grpeterseliefijngehakt
200grold amsterdam
pepervers gemalen
Het korstje
4eetlepelsbloem
1eilosgeklopt
4eetlepels paneermeel of panko
Olie om in te frituren
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De vulling
Meet alle ingrediënten voor je kaaskroketjes vulling af en zet dit klaar. Doe dit echt, anders is het niet te doen en wordt het een puinhoop.
Smelt de boter in een klein pannetje. Zodra deze is gesmolten, voeg je de bloem beetje bij beetje toe. Bak de bloem twee à drie minuten. Zo gaart de bloem en dat komt de smaak enorm ten goede.
Voeg een klein scheutje melk toe, roer door en voeg nog wat melk toe. Blijf dit herhalen, totdat alle melk is opgenomen en je een soort van dikke saus hebt gekregen.
Voeg nu het ei en het tot gruis gemalen bouillonblokje toe. Roer dit goed door.
Voeg nu handje voor handje de kaas toe en zorg dat deze iedere keer helemaal oplost.
Roer tenslotte de peterselie door de mix, proef en voeg eventueel wat vers gemalen peper toe naar smaak.
Schep de vulling over in een andere bak of kom en laat dit goed afkoelen.
Het korstje
Zet drie diepe borden of kommen neer. De eerste met bloem, de tweede met een los geklopt ei en de laatste met paneermeel.
Vorm de vulling tot kleine kroketjes en haal deze een voor een door de bloem, gevolgd door het ei en rol ze tenslotte door de paneermeel heen. Het gaat het beste als je je linker hand droog houdt en deze gebruikt om de kroketjes door de bloem te halen en je rechterhand gebruikt om het kroketje door de ei en paneermeel te halen.
Je kunt de kroketjes het beste even invriezen en dan afbakken. Je kun ze meteen afbakken, maar dan is de kans groter dat ze openscheuren en leeglopen.
Afbakken
Verwarm olie in een diepe pan, of zoals ik in een frituurpan op 190 graden Celsius en bak de kroketjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Even een beetje laten afkoelen (niet teveel!) en dan genieten van je zelfgemaakte kaaskroketten!
Auteur: Mariska
Gang: amuse, Appetizer, hapje, Snack, Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: frituren, hapje, kaas, kroket, snack, zelf maken