Kabeljauw met spruitjespuree en garnaaltjes is een echt Kerstrecept. Makkelijk te maken, snel klaar, maar ziet er toch super fancy uit. Beetje spruitjespuree op een bordje en stapelen maar!
4stukjeskabeljauw50-150 gram per stuk, afhankelijk van of het een voor- of hoofdgerecht is.
12plakjesSerranohamvervang eventueel door rookvlees
en de rest
100grHollandse garnalen
1bakjezeekraal
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Spruitjes puree
Verwijder de lelijke blaadjes van de spruiten en snijd er een kruisje in. Zet een pan op met wat en een snuf zout en voeg de spruiten toe zodra het water kookt. Kook beetgaar.
Giet af en pureer samen met 2 eetlepels kokos kookroom tot een puree. Voeg eventueel nog 2 eetlepels toe als het te dik is. Proef even en breng indien nodig op smaak met nog wat zout.
Vispakketjes
Dep de vis droog met een stuk keukenrol en bestrooi met peper en spaarzaam met zout (de ham is ook al gezouten).
Neem een stuk plasticfolie. Leg drie plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar, zorgt dat het overlapt en leg er een stuk vis op. Rol dit strak op met behulp van de folie. Je kunt de pakketjes nu ook even in de koelkast laten rusten, als je vooruit werkt.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de vis gaar. Dit is erg afhankelijk van de dikte, maar 3 minuten per kant is een goed uitgangspunt.
Opmaken
Verdeel de puree over de borden en leg in het midden daarvan een vispakketje.
Klein beetje zeekraal bovenop en een handje garnalen. Het geeft niet als de garnalen er naast vallen, dat is juist wel feestelijk! Eet smakelijk!
Notities
Voorgerecht voor 4, hoofdgerecht voor 2.Dit recept is redelijk goed van tevoren te maken. Maak de vispakketjes, maar bak ze nog niet. De puree kun je wel helemaal afmaken en dan alleen zachtjes opwarmen in een pannetje.