Kipschnitzels uit de airfryer zijn zo ontzettend knapperig en dan hoef je ook nog eens geen extra vet toe te voegen. Terwijl de airfyer het werkt doet, kun jij lekker verder met de rest van het eten. Een win-win situatie als je het mij vraagt!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kipschnitzels
Leg je kipfilet tussen twee stukken bakpapier en sla ze plat tot ze ongeveer een centimeter dik zijn. Bestrooi met zout en knoflookpoeder.
2 kipfilets, knoflookpoeder, zout
Kluts de eieren los met een snufje zout in een diep bord. Vul een ander diep bord met cornflakes. Knijp één handje cornflakes fijn, zodat je verschillende structuren krijgt.
2 eieren, 3 handen cornflakes
Haal de kip door je ei en leg vervolgens in de cornflakes. Druk goed aan. Draai om en druk weer goed aan. Voor extra dekking haal je hem nog een keer door het ei en de cornflakes. Dit kan een beetje een knoeiboel worden, maar het is wel lekker.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de kipschnitzels in 8 minuten knapperig en gaar. Draai ongeveer in het midden van de tijd de schnitzels om. Als je, net als ik, de Instant Pot Pro Crisp gebruikt, zal deze zelf aangeven wanneer je moet draaien!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: airfryer, instant pot crisp, kidsproof, kip, kipfilet