Knoflookboter pasta is absoluut mijn lievelingspasta van het moment. Bomvol smaak en ook nog eens makkelijk binnen 20 minuten klaar. Echt een ideaal doordeweeks recept!
Porties 3porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
250grpasta
125grgezouten boter
0.25theelepelzwarte peper
2teentjesknoflook
2bosjesverse kruidenbv peterselie, dille, bieslook, dragon, etc.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Breng een grote pan met water aan de kook met een flinke hoeveelheid zout. Kook hierin de pasta beetgaar ('al dente'). Gooi niet je pastawater weg als je pasta klaar is, dat hebben we nog nodig.
Snijd ondertussen de kruiden fijn en pers je teentjes knoflook.
Smelt 4 minuten voor de eindtijd van je pasta je boter in een ruime pan. 2 minuten van tevoren mag de knoflook en zwarte peper erbij en fruit deze zacht aan.
Schep de gekookte pasta zo bij de boter in de pan. Schep er een paar eetlepels pastawater bij en roer goed door. Als je een mooie saus hebt, voegen we de verse kruiden toe en scheppen we alles nog eens door.
Maak eventueel af met vers geraspte citroenschil en chili vlokken! Zo simpel, maar zo lekker!