Kimchi broodjes zijn heerlijke Koreaanse fusion broodjes. Het broodje is een soort kaas-uienbrood, maar in plaats van uien gebruiken we een heerlijke funky kimchi saus.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Deeg maken en laten rijzen
Meng het zout en de bloem even kort door elkaar.
250 gr bloem, 0.5 theelepel zout
Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, samen met de suiker. Meng het gist er doorheen en laat even staan, tot het gist actief wordt (het gaat bubbelen).
125 ml melk, 0.4 gr gist, 0.5 eetlepel suiker
Maak een kuiltje in het midden van je bloem en giet hier je melkmengsel en olie bij. Meng er beetje bij beetje bloem doorheen, tot je een plakkerig deeg krijgt.
40 ml olijfolie
Kneed dit soepel. Met de hand ongeveer 10 tot 15 minuten, met een machine met deeghaken veel sneller.
Vet een kom in met een beetje olie. Maak een bol van het deeg en leg deze in de kom. Dek af met een stukje plastic folie en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang.
Kimchi saus maken
Knijp of snijd je kimchi fijn. Verwarm dit samen met een klant boter, gochujang en bruine suiker in een pan tot het meeste vocht verdampt is en je een dikke saus hebt.
0.5 eetlepel suiker, 250 gr kimchi, 1 eetlepel gochujang
Snijd de lente ui fijn en roer het onderstem, witte gedeelte door de kimchisaus heen. Leg wat van het groene gedeelte apart.
2 stuks lente ui
Tweede rijs
Verdeel het deeg in 6 stukken en bol deze op tot 6 bollen. Leg deze op een bakplaat/bakblik die je met bakpapier bedekt.
Druk de bollen plat en verdeel de kimchisaus er over. Laat dit nu, afgedekt met een theedoek, nog 15 tot 20 minuten rijzen.
Afbakken
Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius.
Bestrooi de broodjes met kaas en groene lente ui en bak ze in het midden van de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Ongeveer 15 tot 23 minuten.