Sequilhos - Braziliaanse koekjes met gecondenseerde melk
Sequilhos zijn eenvoudig te maken Braziliaanse koekjes met gecondenseerde melk. Ze lijken op het eerste oog droog, maar al snel smelten ze weg in je mond. Ga jij voor de klassieke versie of ga je helemaal los met verschillende variaties?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng de boter met de gecondenseerde melk. Dit gaat makkelijk met een vork.
100 gr boter, 200 gr gecondenseerde melk
Voeg de maïzena en een snuf zout toe en roer rustig door, bijvoorbeeld met een spatel. Rustig, want anders stuift het alle kanten op. Het lijkt eerst alsof je veel teveel maïzena hebt, maar dit komt goed!
250 gr maïzena, 1 snuf zout
Zodra het op een deeg begint te lijken kneed je het simpel met je handen door elkaar. Maak je geen zorgen over teveel kneden, omdat er geen gluten in dit koekje zitten is dit geen probleem.
Wil je je deeg extra smaak meegeven, dan is dit het moment. Kneed dit er ook doorheen.
cacao, vanille extract, citroen- of limoenrasp
Is het een warme dag? Dan wil je je deeg 30 minuten in de koelkast laten afkoelen om ervoor te zorgen dat je koekjes niet teveel uitlopen. In de winter laat ik deze stap zelf achterwege.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met een stukje bakpapier.
Rol ongeveer 24 bolletjes en verdeel deze over je met bakpapier bedekte bakplaat, waarschijnlijk moet je het over 2 platen verdelen. Druk ze plat met een vork die je even in de maïzena of cacao gedipt hebt.
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten afhankelijk van je oven.
Haal de koekjes uit de oven en schep ze vanaf je plaat op een afkoelrek. Even afkoelen en dan kun je genieten van je heerlijke zachte koekjes, die smelten in je mond!
Notities
Deze koekjes zijn bij de eerste hap een tikje droog, maar horen zeker niet super droog te zijn. Zijn jouw koekjes wel erg droog? Dan heb je de koekjes waarschijnlijk te lang of te warm gebakken. Elke oven is helaas net even anders. Haal de koekjes in ieder geval snel van de warme bakplaat als ze uit de oven komen, anders blijven ze nog even doorbakken door de hitte die nog in de plaat zit.