Borscht is een heerlijke Oost-Europese soep. Er zijn verschillende manieren om deze soep te maken, maar wij gaan voor een vegetarische variant met bietjes. Naast bieten zit deze soep vol met andere groenten en is dus ook ontzettend gezond. Maak het af met wat crème fraîche en dille en je bent klaar voor een heerlijke maaltijd!
1blikwitte bonenof zwarte-, kidney- of andere bonen
2teentjes knoflookgeperst
1bosjedillefijn gesneden
1 à 2eetlepelsnatuurazijn
1potjezure room
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Neem het kleinste bietje en pureer deze met een schep groentebouillon. De rest van de bietjes snijden we in repen.
Schil en was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Breng met de bietjes, de gepureerde biet, alle bouillon en de blaadjes laurier aan de de kook.
Ondertussen snijden we de ui, paprika en bleekselderij fijn. Bak dit in een koekenpan tot het zacht is. Snijd de kool fijn.
Zodra de aardappeltjes gaar zijn, scheppen we het zacht geworden baksel erbij, samen met de fijngesneden kool en 2 eetlepels ketchup. Roer goed door en breng aan de kook. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Soep afmaken
Voeg de witte bonen, geperste teentjes knoflook, fijn gesneden dille en 1 eetlepel azijn toe en laat nog 5 minuten zacht sudderen. Proef en voeg eventueel extra azijn toe.