Deze Bieten Orzo met Feta en ballen is een heerlijke doordeweekse maaltijd, waarmee je in een handomdraai toch een keer iets anders op tafel tovert. Super makkelijk en zeker binnen 30 minuten klaar. Ook heel goed vegetarisch en vegan te maken. De versie op de foto is helemaal vegan!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Neem voor een mooie roze orzo je kleinste bietje uit de verpakking en pureer deze samen met het sap uit de verpakking en eventueel wat water fijn. Kook dit samen met de orzo, water en een snuf zout in de pan, volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de rest van de bieten in repen van ongeveer een halve centimeter dik.
Bak ondertussen de gehaktballetjes rondom bruin en gaar met een beetje olie.
Haal de ballen uit de pan en bak hier heel kort de bietenreepjes in. Ze hoeven alleen warm te worden.
Giet de orzo af en schep dit bij de bieten. Kort omscheppen, tot alles met elkaar vermengd is. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Schep op bordjes en brokkel de feta er overheen. Top af met wat verse munt.
Notities
Voor de vegan versie van dit gerecht gebruik ik Violife Greek White "feta" en de Beyond Meatballs!