Zelf de lekkerste nasi kruiden maken, zonder bakken met zout en zonder onzinnige toevoegingen. Zoveel lekkerder dan de kant-en-klare optie uit de supermarkt. Als je deze mix geproefd hebt, wil je sowieso niet meer anders!
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 1 minuutmin
Bereidingstijd 1 minuutmin
Totale tijd 2 minutenmin
Kookgerei
maatlepels
Ingrediënten
1theelepelgemalen komijn (djinten)
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelgemberpoeder (djahe)
1theelepelkorianderpoeder (ketoembar)
1theelepelkurkuma(koenjit)
1theelepelgemalen citroengras (sereh)
1theelepelgemalen galangal (laos)
0.5theelepelchili poederoptioneel
0.25theelepelwitte peper
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meet alle ingredienten goed af en schep goed door elkaar. Als je een goed afsluitend potje hebt, kun je ingredienten ook heel goed door elkaar heen schudden! Easy peasy!
Notities
Per portie gebruik je ongeveer 0.5 theelepel nasi kruiden, dit recept geeft genoeg voor ruim 14 porties. Zelf maken wij vaak een grotere batch en bewaren die in een luchtdicht afgesloten potje.Heb je nou geen laos in huis, vervang dit dan door gemberpoeder.