Instant Pot Linzensoep is een makkelijk en snel recept om deze klassieke maaltijdsoep in de Instant Pot te maken. Dit budgetrecept is heerlijk verwarmend en hartig. Het recept is uiteraard ook geschikt voor andere multicookers, zoals de Crockpot Express en Ninja Foodi!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper je ui, knoflook en bleekselderijstengels fijn en rasp de wortels fijn of snijd deze 'julienne'.
Selecteer de SAUTE optie op je pot. Fruit de fijngesneden groeten aan met een goede scheut olijfolie, tot de uien zacht en glazig zijn.
Voeg alle kruiden en de linzen toe en schep goed door. Let op! Het gaat om een halve eetlepel komijn en een halve theelepel koriander. Als je dit omwisselt, zal je soep heel anders smaken. CANCEL de saute optie.
Blus af met bouillon en schep goed door.
Tot slot gaan de tomatenblokjes bovenop, niet roeren!
Sluit de deksel. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 15 minuten.
Laat de soep nog een paar minuten rusten en open voorzichtig het ventiel, zodat de stoom kan ontsnappen (dit heet een Quick Release).
Pureer de soep met een staafmixer of met een blender (let op, heet, vul je blender niet maximaal, anders kan de top eraf schieten).
Maak af met wat fijngehakte verse koriander.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: hoofdgerecht, Instant pot soep, kruidig, linzen, maaltijdsoep, Soep