Zandkoekjes zijn eenvoudige, maar wel erg lekkere koekjes. En wie is er nou niet gek op koekjes? Gezellig om samen op te eten, maar misschien nog wel leuker om samen te maken!
1/4citroenoptioneel, rasp de schil van een kwart citroen met een fijne rasp
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de boter in kleine blokjes en meng dit met alle ingrediënten door elkaar. Het helpt om in het begin een soort knijpende beweging te maken. Eerst zul je een soort los zand krijgen, maar op een gegeven moment heb je een mooi deeg. Dan mag je meteen stoppen met kneden.
Maak een platte schijf, wikkel deze plastic folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast, liever nog een uur.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek de koekjes uit. Overgebleven deeg kun je bij elkaar rapen en opnieuw uitrollen. Als je deeg te warm wordt, kun je het weer even in de koelkast leggen.
Plaats de koekjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven tot ze licht goudkleurig zijn. Ongeveer 10 minuten voor dunne koekjes, of 12 - 15 minuten voor dikkere koekjes.