Tteokbokki is een heerlijk Koreaans streetfood gerecht, dat je ook makkelijk zelf thuis kunt maken. De combinatie van vrij neutrale, lekkere chewy rijstcakes, met een smaakvolle Koreaanse saus is echt fantastisch. Een beetje pittig of loeiheet, dat maak je natuurlijk lekker zelf uit! Dit recept geeft een goede basisversie, die je naar smaak kunt uitbreiden.
1eetlepeldasidavervang eventueel door gewone bouillonpoeder
2teentjesknoflook
1cmgembervers
Om af te maken
1theelepelsesamzaadoptioneel
1lenteuioptioneel
1scheutjesesamolieliefst Koreaanse
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de gember en knoflook fijn en meng dit met alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Proef en als je zout mist, kan er een klein beetje extra sojasaus bij.
Hak je ui in dunne repen. Zet een wok, hapjes- of koekenpan met hoge randen op met het water. Doe hier je ui, rice cakes en saus bij. Roer goed door.
Breng aan de kook en zet zachter, laat dit 7 minuten zacht koken. Roer regelmatig door, zodat de rice cakes niet aan de bodem van de pan plakken.
Daarna kun je de saus inkoken tot de door jou gewenste dikte. Je kan het dun, bijna soeperig eten. of zoals op de foto, als een dikke saus.
Bestrooi eventueel met sesamzaadjes, fijngesneden lente ui en wat druppels sesamolie!