Komkommer kimchi is een heerlijk fris en knapperig bijgerecht, mét een vleugje pit. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, dat doet een traditionele kimchi je echt niet na, maar het kan wel op dezelfde manier geserveerd worden. Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was en snijd de komkommers in plakken. Bestrooi royaal met zout en laat in een kom intrekken. Na 20 minuten knijpen we voorzichtig het vocht eruit en wassen we de komkommers even om. Dep droog.
Mix ondertussen de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak extra gochugaru toe.
Meng de komkommer door de saus.
Besprenkel eventueel met wat geroosterde sesamzaadjes!
Notities
Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder!