Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili-olie
Wij geven je een makkelijk basisrecept voor onze chili-olie. Deze versie is niet super pittig, maar je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, door meer of andere chili's te gebruiken!
Porties
12
porites
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Kookgerei
1
Steelpan
1 hittebestendige pan of pot
1 potje
om in te bewaren
Ingrediënten
12
stukjes
rawit of bird's eye chili
gedroogd
2
eetlepels
sesamzaad
ongeroosterd
2
stuks
steranijs
1 a 2
theelepels
zout
250
ml
neutrale olie
bijvoorbeeld rijstolie
2,5
eetlepels
gochugaru
dit is vaak al grof gemalen
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de chili's fijn en verwijder de steeltjes. Doe deze in een hittebestendige pot of pan met het zout, sesamzaad en steranijs.
Verwarm in een steelpan de olie tot ongeveer 180 graden Celsius.
Giet ongeveer 1/3 van je hete olie over je chili-mix heen.
Laat even bruizen en schep je gochugaru erbij. Roer kort door.
Giet in twee stappen de rest van hete olie erbij. Pas op, de olie blijft heet!
Laat goed afkoelen, voordat je het in een potje giet om te bewaren.
Auteur:
Mariska
Gang:
bbq, olie, saus
Keuken:
Aziatisch
Trefwoord:
chili, olie, pittig, zelf maken