Luie Zalm Spinazie Pasta. Na een lange zware dag op het werk, wil ik gewoon een smaakvolle maaltijd zonder dat ik hier al teveel voor hoef te doen en die ook nog eens snel klaar is!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
zout, 2 porties pasta
Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de Boursin vermengen tot een saus.
400 gr verse spinazie, olijfolie
Verdeel de Boursin in stukken en roer deze door je spinazie heen. Goed roeren tot de Boursin gesmolten is.
80 gr Boursin
Voeg nu ook de zalmsnippers toe, roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan, wordt de zalm te gaar en taai.
250 gr gerookte zalmsnippers
Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken.
Roer de pasta door de spinazie en breng het tenslotte op smaak met een beetje peper en geraspte citroenschil. Door de zalm zal zout niet nodig zijn.