Panna cotta… Dat klinkt als een luxe dessert of niet soms? Dat is het ook echt, maar in tegenstelling wat velen denken is het absoluut niet moeilijk om te maken. Met dit recept leer je de basis kennen en kun je daarna zelf eindeloos variëren!
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Opstijven in de koelkast 4 uuruur
Kookgerei
4 panna cotta vormpjes of 4 kleine glaasjes
huishoudfolie
Ingrediënten
3gelatine blaadjes
250mlmelk
250mlslagroomongeklopt
25grsuiker
1vanillepeul
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Week de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water. Als je warm water gebruikt zal de gelatine meteen smelten en dat wil je niet.
Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de ‘lege’ peul samen met de zaadjes in een steelpan, samen met de overige ingrediënten.
Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze net tot het kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen.
Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze net tot het kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen.
Als je het vervelend of lelijk vindt dat er een vel op je dessert komt, dek ze dan af met een stuk huishoudfolie, voordat je ze in de koelkast plaatst. Laat ze minimaal 6 uur, maar liever nog de hele nacht, in de koelkast opstijven.
Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Dip ze dan even in een schaaltje met warm water, voordat je ze omkeert. Zo komen ze gemakkelijk los!