Indiase mango chutney is de perfecte sidedish voor bij je curry. Je hoeft voor het maken geen super rijpe mango te hebben, nog beter is het zelfs als de mango een beetje groen en een tikkie hard is. Laat daar nou net de Nederlandse supermarkt vol mee liggen (soms zelfs onder de noemer 'eetrijp', hahahaha).
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Ingrediënten
2mango's
1theelepelbruin mosterdzaad
1stokjekaneel
2kruidnagels
1groene chili
1theelepelsuikerof meer naar smaak
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de mango's en snijd deze in blokjes.
2 mango's
Verwarm wat olie in de pan en voeg mosterdzaad, kaneel en kruidnagels toe. Laat dit een minuutje fruiten, tot de zaadjes beginnen te poppen.
Voeg mango, suiker en eventueel chili toe en kook dit zachtjes (!) tot je een soort van dikke jam krijgt. Proef en voeg naar smaak wat meer suiker en eventueel een snufje zout toe.
Wordt het heel droog en ben je bang dat het aanbakt, voeg dan een paar druppels water toe.