Een heerlijk frietje stoofvlees uit de Instant Pot. Klaar in een handomdraai en je hebt er bijna geen omkijken naar. Deze versie maken we lekker op de Belgische manier met bier.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Dep het vlees droog met wat keukenrol en bestrooi ruim met zout.
Snipper je ui en teentjes knoflook. Leg apart.
Verwarm de Instant Pot (SAUTE op hoog) of een koekenpan (vaak wat groter en daardoor makkelijker) met olie. Bak hierin alle stukken vlees, tot ze aan de buitenkant mooi bruin zijn. Dit kan dus best op hoog vuur. Als de pan te droog wordt kun je wat extra olie toevoegen. Het bruinen van het vlees geeft uiteindelijk veel smaak aan het gerecht.
Haal al het vlees uit de pan. Zet het vuur of de Instant Pot lager en smelt er een klontje boter in. Fruit hier het uitje in en voeg op het laatst de knoflook toe. Laat deze een minuut mee fruiten. Blus af met klein scheutje bier. Giet nu alles in de Instant Pot, als je in een aparte pan gewerkt hebt. Zorg dat je alle restjes en schraapsels in je pot stopt, deze geven veel smaak af!
Plaats ook alle overige ingrediënten in de Instant Pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 30 minuten. Nu heb je mooi je handen vrij om de rest van je eten klaar te maken.
Laat de druk op de pan na de 30 minuten nog 12 minuten vanzelf afbouwen en haal daarna handmatig de rest van de druk eraf door het ventiel voorzichtig te openen.
Schep het vlees uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.
Gebruik om de saus in te dikken de SAUTE optie en breng de boel aan de kook. Meng een eetlepel maizena eerst met een eetlepel koud(!!) water en meng dat papje door je jus, zodat deze verder bindt.
Schep beetje bij beetje de jus bij je vlees tot je een mooie verhouding hebt. De overgebleven jus kun je goed invriezen.
Schep je vlees op je friet en je bent klaar om te smullen!